Politiikka on ihmissuhdelaji , Vieraskynä Kalle Jokinen

Huhtikuun eduskuntavaalissa äänestäjät tekevät Suomen tulevaisuuden kannalta poikkeuksellisen suuren ratkaisun. Äänestämällä valitaan, jatkuuko pääministeri Marinin vasemmistohallituksen velkavetoinen tulevaisuutta näivettävä politiikka vai taitetaanko velkaantuminen ja turvataan talouden kasvu sekä kansalaisten hyvinvointipalvelut kokoomuksen johdolla. Kokoomus tunnetaan yhteiskunnan vastuullisesta uudistamisesta, ennakkoluulottomuudesta ja rohkeudesta. Kyvystä priorisoida ja tehdä taloudellisesti kestäviä ratkaisuja vaikeissakin tilanteissa. Eduskunnassa päätetään, miten meille kaikille tärkeät palvelut rahoitetaan, millaista opetusta lapsille annetaan, millaista hoivaa kunniakansalaisemme saavat ja mikä on Suomen suunta. Me hämäläiset äänestäjät olemme vakavan valinnan edessä, ketkä ovat puolestamme päättämässä ja hoitavat alueemme edunvalvontaa.

Äänestäjän valta on suuri myös sen suhteen millainen ilmapiiri valittujen kansanedustajien myötä eduskuntaan ja koko maahan rakentuu. Syntyykö yhteistyötä rakentava tekemisen meininki, joka vahvistaa työllisyyttä ja yrittäjyyttä sekä luo ihmisille toivoa. Ei ole siis yhdentekevää mille puolueelle tai varsinkin ehdokkaalle ainoan äänensä antaa. Älkää äänestäkö ehdokkaita, jotka valittavat tai räyhäävät eniten ja saavat polttoaineensa negatiivisuudesta. Suosittelen äänestämään yhteiskykyistä, kohteliasta, myönteisen ja ratkaisuhakuisen elämänasenteen omaavaa ehdokasta, joka on jo näyttönsä antanut omissa toimissaan.

Sellaisia kansanedustajia Suomi tarvitsee ja Häme ansaitsee. Olen kiitollinen äänestäjilleni, että olen saanut tehdä Eduskunnassa työtä lähes neljä vaalikautta, mutta nyt en ole enää ehdolla. Olen kannustanut useita hyviä kokoomuslaisia ehdokkaita, joilla kaikilla on omat elämänkokemuksensa myötä karttuneet vahvuudet. Politiikka on ihmissuhdelaji, siinä pärjäävät ne, jotka rakentavat luottamusta ja yhteistyötä yli puoluerajojen. Minulta on kysytty monta kertaa, kenelle testamenttaat äänesi? Ääniä ei voi testamentata, sillä jokainen tekee valintansa ja antaa ainoan äänensä vakaan harkinnan jälkeen itsenäisesti. Niin teen minäkin, minun ääneni saa luotettava yhteistyön rakentaja Teemu Kinnari. Onnea matkaan Teemu!

Kalle Jokinen

kansanedustaja

ylikonstaapeli (evp)