Eduskuntaan tarvitaan uusia tekijöitä – Metsäteollisuuden osaamista eduskuntaan

Teemu Kinnari

Uskon, että minulla on annettavaa Suomelle, sinulle ja muille hämäläisille yli puoluerajojen.

Olen ylpeä, että olen saanut työskennellä monipuolisissa tehtävissä metsäteollisuudessa. Vastuullisin tehtävä näistä kaikista on ollut työni Stora Ensossa, missä vastasin käytännössä n. 1/3 osasta Suomen vastuullisesta puunhankinnan suunnittelusta.

Olen saanut monipuolisen metsäalan koulutuksen ja siksi toiminnassani on ollut aina selvää vastuullisuus ja kestävät toimintamallit. Näitä ovat luonnonläheinen metsänhoito sisältäen monimuotoisuuden huomioimisen ja arvokkaiden elinympäristöjen tunnistamisen, sekä taloudellisesti kestävän ja kannattavan puuntuotannon.

Kinnarin Tilalla on 355-vuoden historia metsien hoidosta ja maanviljelystä. On kunnia-asia huolehtia, että jatkossakin toimitaan parhaiden käytäntöjen mukaisesti tulevia sukupolvia ajatellen.

Uusiutuvat metsät ja metsäteollisuuden tuotteet ovat peräti 20 % Suomen viennistä tuoden verotulojakin 3,6 mrd. €. Metsät ovatkin hyvinvointimme kivijalka, mahdollistaen merkittäviltä osin hyvinvointiyhteiskuntamme olemassaolon. Näin tulee olemaan jatkossakin, koska meillä on maailman mittakaavassa parasta osaamista tuottaa uusia edistyksellisiä kestäviä tuotteita. Kuten materiaalia akkuihin, vaateteollisuuteen, biopolttoaineisiin ja tuotteita muovin korvaamiseksi.

Tässä on jo riittävästi syitä pitää metsämme meidän suomalaisten hallinnassa. Meidän tehtävämme on neuvoa niitä Brysselin meppejä, joiden omissa maissa suurin osa metsistä on hakattu ja aikoja sitten. Valitettavasti meille tulee nyt voimakkaasti paineita juuri toisinpäin.

Olen metsäammattilainen ja ehdolla eduskuntaan