Eduskuntaan valittiin uusia tekijöitä!

Uskon, että vahvalla asiantuntijuudellani maataloudesta ja ruokatuotannosta on arvoa koko Suomen ruokaomavaraisuudesta päätettäessä.
Erityisosaaminen metsäalan monipuolisissa asiantuntijatehtävissä antaa myös laajan näkemyksen metsänhoitoon, yksityismetsien omistukseen sekä metsäteollisuuden näkökulmiin.

Viimeisin päivätyöni on käsittänyt bioenergialiiketoiminnan kasvattamista Suomessa yhden alan isoimman toimijan johtoryhmässä.
Esimieskokemus isoissa organisaatioissa on kasvattanut minusta hyvän ihmistuntijan.

Yrittäjänä toimiminen auttaa myös päätöksenteossa katsomaan asioita laaja-alaisesti ja koen tärkeäksi kehittää myös yrittäjyyden edellytyksiä entisestään.

Suomessa tarvitaan nyt, jos koskaan vahvaa osaamista maa- ja metsätalouden, energia- ja biotalouden saralla sekä yrittäjyyden edellytysten voimaannuttamista. Turvallisuus on perusta kaikelle hyvinvoinnille.

Ruoka-, metsä- ja energiaomavaraisuus
Maatalouden kannattavuus ja tulevaisuus tulee turvata. Metsätaloutta koskevan päätöksenteon pitää pysyä Suomessa. Bioenergialiiketoimintaa on kasvatettava ja hiilineutraalia Suomea rakennettava suunnitelmallisesti.

Elinvoimainen yrittäjyys
Yrittäjyyden toimintaedellytykset on taattava. Koulutuksen, töiden ja tekijöiden on kohdattava toisensa. Työllisyyttä ohjaavien lakien ja säädösten tulee muuttua työelämän mukana. Yrityksillä on oltava työllistämisessä paremmat neuvottelumahdollisuudet.

Turvallisuus hyvinvoinnin perustana
Sisäinen turvallisuus vaatii oikein mitoitettuja resursseja. Hoivaan ja huolenpitoon on saatava lisää osaavaa työvoimaa. Yleinen asevelvollisuus, koulutettu reservi ja
kansainvälinen yhteistyö on säilytettävä itsenäisyytemme turvana.

Moottoriurheilu
Moottoriurheilulla on pitkä ja menestyksekäs historia Suomessa. Moottoriseurat ylläpitävät harrastus- ja kilpailutoimintaa, joka luo tulevaisuudessa pohjan myös jälkipolvillemme harrastaa. Byrokratia ja jatkuva sääntöjen kiristäminen vaikeuttaa toimintaa ja uhkaa monen lajin tulevaisuutta. Olen ikäni ollut moottoriurheilun parissa ja minulle on tärkeää turvata lajien harrastusmahdollisuudet, sekä valvoa etujamme lainsäädännön ja asetuksien osalta. Ääni minulle on ääni moottoriurheilulle.
Enduro-moottoripyörälle lumisessa metsässä, hyppää matkaan!

Hevostalous
Olen ehdolla eduskuntaan, jotta voin vaikuttaa hevostalouden rahanjaon alkavaan uudistukseen, kasvatuksen turvaamiseksi tehtäviin toimenpiteisiin, sekä edesauttaa hevostalouden kehitystä ja elinvoimaisuutta. Olen maatalouden, maaseutuyrittäjyyden ja metsätalouden asiantuntija. Meillä kasvatetaan ravisukuisia suomenhevosia.
Ravipodin vieraana Jere Törmänen jututtaa maa- ja metsätaloudesta ja hevosista

Metsästys
Metsästys ja riistanhoito on historiallinen osa Suomalaista kulttuuria. Meidän ainutlaatuinen ja hyvin organisoitu riistanhoitoyhdistyksistä sekä metsästysseuroista koostuva kokonaisuus takaa sen, että metsästystoiminta on kestävää ja riistakantojen kehittyminen tukevaa. Metsästäjien vapaaehtoistyö turvaa meidän jokaisen liikkumista teillä.

Naisten ja kaupunkilaisten osuus metsästysyhteisöissä kasvaa valtavaa vauhtia. Meistä metsästäjiä on jo yli 300 000 ja se on yksi suurimmista harrastuksista Suomessa. Metsästys on koko perheen harrastus ja haluan metsästäjänä varmistaa että se myös säilyy jälkipolvillemme tulevaisuudessa.
Suurin uhka metsästykselle tulee vallitsevasta petopolitiikasta, josta puuttuu toimiva ja selkeä linja, eikä tähän nykyisessä lainsäädännössä näytä olevan selkeää ratkaisua.
Ääni minulle on ääni metsälle ja metsästykselle. Lue metsästysyönteisistä ehdokkaista Metsästäjäliiton sivuilta Metsästäjäliitto ja eduskuntavaalit 2023