Olen kansanedustaja. Olen kaurayrittäjä sekä metsäalan monipuolinen ammattilainen.

 

Kansanedustajana voin antaa kaiken osaamiseni Suomalaisten käyttöön. Koen että minulla on annettavaa itsenäiselle Suomelle. Nyt, jos koskaan pieni maa tarvitsee vahvaa lähienergia- ja ruokatuotantoa.   

Teemun polku

2023-4

Kansanedustaja

Minut valittiin kansanedustajaksi Kokoomuksen edustajana huhtikuussa 2023 eduskuntavaaleissa Hämeen vaalipiiristä. Sain Päijät-Hämeestä eniten ääniä kansanedustajaehdokkaista. Olen Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen ja kokoomuksen valiokuntavastaava, sekä tarkastusvaliokunnan jäsen. Toimin Liikenne- ja viestintävaliokunnassa ja talousvaliokunnassa varajäsenenä. Lisäksi olen VR:n hallintoneuvoston jäsen.

2017-

Hollolan Kunnanhallituksen pj, kunnan valtuutettu

Olen ollut kunnanvaltuutettuna viisi vuotta sekä 08-2021 alkaen kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Lahden seudun MAL-sopimuksen seurannan ja kaupunkiseutusuunnitelman ohjausryhmän vpj

Päijät-Hämeen puheenjohtajafoorumin jäsen, 2023 pj

2013-

Yrittäjä, toimitusjohtaja

Kinnarin tila
Maa-ja metsätalousyrittäjä, Okeroisten Mylly ja Kinnarin Tilan Kauramylly

2019-22

L&T Biowatti Oy, Metsäpalvelupäällikkö

Päätehtävät: Etelä-Suomen alueen energiapuunhankinta, ostonohjaus, esimiestyöt ja tukitoimet, sekä toimituskaupat. Samoin vastuu Etelä-Suomen alueen korjuuyrittäjäresursseista. L&T Biowatin johtoryhmän jäsen.

 

2011-14

Stora Enso Metsä, Suunnittelupäällikkö

Päätehtävät: Stora Enso Metsän Suomen puunhankinnan kokonaissuunnittelu (20milj.m3), vuosisuunnittelu sekä kuukausikohtainen operatiivinen ohjaus.
Kokonaisuuteen kuuluivat lisäksi erityyppiset selvityslaskelmat kehitysprojekteissa ja investointisuunnitelmissa.

2010-11

Harvestia Oy, Korjuupäällikkö

Vastuualueena Harvestia Oy:n puunkorjuun ohjauksen ja suunnittelun kehittäminen, sekä operatiivinen ohjaaminen. Lisäksi tehtäviin kuuluivat metsäenergia liiketoiminnan kehittäminen, sekä yrittäjäsopimukset. Johtoryhmän jäsen. Saha yhteistyöryhmässä toiminen Harvestia -Vapo Timber.

2008-10

Stora Enso Metsä, Kuljetuspäällikkö

Vastuualueena Stora Enso Metsän Suomen puukuljetukset ja kuljetuskeskuksen esimiehen tehtävät. Lisäksi tehtäviin kuului toimiminen VR-sopimusten sopimusneuvottelijana.               

2008-08

Stora Enso Metsä, Operaatioesimies

Päätehtäviin kuuluivat Stora Enso Metsän puunkuljetusten ja optimointimallien kehittäminen. www.vtt.fi/inf/julkaisut/muut/2009/PRS2009.pdf

2007-08

Stora Enso Metsä, Suunnitteluesimies

Päätehtävät: Etelä-Suomen hankinta-alueen puunhankinnan suunnittelu, pitäen sisällään vuosisuunnittelun ja kuukausittaisen operatiivisen ohjaamisen.

2004-07

Stora Enso, Korjuuesimies

Päätehtävät: Etelä-Suomen hankinta-alueen puunkorjuun-, ja katkonnanohjaus, sekä korjuun yrittäjäsopimusten neuvottelut

2000-04

Stora Enso, Hankintaesimies

Puunhankinnan eritehtävät: yksityismetsien puukauppa, korjuun-, kuljetusten-, ja metsänhoitotöiden työnjohto.

2003-

Maat.ja metsät yo.

Helsingin yliopisto

98–2000

Metsätalousinsinööri AMK

HAMK Evo

1995–97

Metsätalousteknikko

Tammelan metsäoppilaitos

2004-

Kinnarin Tila, Maanviljelijä

Maanviljelijä Kinnarin Tila, 355 vuotta vanha sukutila ja olen sen järjestyksessään 14 isäntä.

Tilalla harjoitetaan metsätaloutta, maanviljelystä ja myllytoimintaa sekä tilamyymälä on palvellut asiakkaita 2012 vuodesta.

Nuoruusvuodet

Olen pienestä asti harrastanut ja kilpaillut erilaisissa urheilulajeissa. Moottoripyöräily erilajeissa valikoitui teinivuosien jälkeen omaksi ja sieltä erityisesti enduromoottoripyöräily. Siinä lajissa kilpailin vuosia mm. useita MM-osakilpailuita. Kiinnostus luontoa kohtaan ohjasi myös minun ajatuksiani opiskelupaikan valinnassa. Metsäalan opinnot aloitin vuonna 1995.

Kinnarin maatila

Maatilan isännyys alkoi minun osaltani vuonna 2004. Tuosta hetkestä tähän päivään on tilamme kehittynyt paljon. Vuonna 2012 aloitimme pitämään vaimoni kanssa tilamyymälää ja valmistamaan myllytuotteita omista viljoistamme. Ensimmäinen kivimylly hankittiin tilalle silloin ja vuonna 2013 ostimme Lahdesta Okeroisten myllyn. Vuonna 2021 rakensimme tilallemme kokonaan uuden kauramyllyn ja näin meidän osaltamme vuonna 2012 alkanut myllytuotteiden valmistus ja myynti on edennyt paikallisesta toiminnasta nyt koko Suomen laajuiseksi.

Politiikka

Politiikkaan olen lähtenyt mukaan vuoden 2017 kuntavaaleissa. Tällä hetkellä olen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Hollolassa.

Lahden seudun MAL-sopimuksen seurannan ja kaupunkiseutusuunnitelman ohjausryhmän vpj

Päijät-Hämeen puheenjohtajafoorumin jäsen, 2023 pj

 

Harrastukseni

Nykyisiä harrastuksiani ovat kuntourheilu, joista talvella hiihto ja kesälajina maastopyöräily sekä maantiepyöräily ovat loistavat lajit. Meillä on kaksi suomenajokoiraa joiden kanssa metsästän. Lisäksi poikien kanssa kalastus mökkirannasta on rentouttavaa puuhaa.

Meillä kasvatetaan ravisukuisia Suomenhevosia ja myös seurataan aktiivisesti raviurheilua. Miisa-kissa hoitaa maatilan työntekijän virkaa.

Ota yhteyttä

Teemu Kinnari 050-5509862